Scroll To Top

Svingkraner, lettbaner og andre kraner

Ring 55 32 58 00 eller send oss en e-post for mer info

Svingkraner

Vegg og søylesvingkraner

Lettbaner

Lettbanetraverser og enskinnebaner opp til 2 tonn

Frittstående kraner

Vi kan også levere frittstående kraner, både som lettbaner og traverskraner

Andre kraner

Motorisert portalkran og små, flyttbare kraner

Montering

Crane Partner AS driver primært kun med salg av kraner, men vi har kontakt med firma som kan utføre montering. Er montering ønskelig, vil de sende et eget tilbud på dette. Vennligst spesifiser dette når dere forespør.

Svingkraner

Svingkraner er både økonomisk og praktisk for å flytte last der hvor plassen er begrenset. De kan leveres frittstående og veggmonterte. Kranene leveres komplett med arm, søyle og strømkabel eller strømstrekk. Ønskes det også talje, finner du vårt utvalg her.

Send oss en forespørsel om svingkraner her

 

Veggsvingkraner

VeggsvingkranFor montering i eksisterende vegg eller søyle. Kommer i kapasitet fra 50 kg og oppover. Kan leveres i flere forskjellige utførelser. Bla. a. profiltype med innvendig løpekatt og H-bjelke typer dersom det trengs motorisert løpekatt. Alle leveres med veggfeste, rotasjonsbraketter og strømkabel eller strømstrekk dersom den skal brukes med el. talje. Eventuelt søylefeste eller bolter for å feste i vegg er ikke inkludert.

Veggsvingkraner leveres med veggfeste for betongvegg, og kan i tillegg leveres med feste for eksisterende søyler. Andre, spesialløsninger kan leveres på forespørsel.

Veggfeste

Søylefeste

Søylesvingkraner

For montering, frittstående på gulv. De kan leveres med bolter som støpes ned, eller fotplate som festes i eksisterende betonggulv med bolter, kjemiske eller ekspansjonsbolter. Kan leveres med delvis rotasjon på opp til 270°, eller med 360° full rotasjon. Rotasjonsmotor kan også leveres på en del av modellene. Vi kan levere modeller fra 50 kg og oppover. For en oversikt over forskjellige løsninger, klikk på bildet.

Fundament for nedstøping

Fotplate

 

Lettbane

Lettbanesystemer

Lettbane er et komplett kransystem for industrielle bruk. Med hjelp av dette systemet kan man forbedre produktiviteten ved håndtering av last opp til 2000 kg. Med et lettbanesystem kan man øke monteringstakten, produksjonen og vedlikehold. Et lettbanesystem kan kombineres på ulike måter, og er derfor svært anvendelig.
Et lettbanesystem er basert på 4 typer stålprofiler + 6 typer aluminiumprofiler. Systemet kan også leveres med et utall forskjellige oppheng for maksimal utnyttelse.
Et lettbanesystem er svært holdbart på grunn av sin lukkede profilkonstruksjon som hindrer støv og smuss fra å trenge inn i systemet. Stålprofiler er overflatebehandlet med pulverlakk. Standardprofiler leveres i lengder på 1-8 meter i fargen gul RAL 1007. Andre farger og utførelser er tilgjengelig på forespørsel. Løpekattene som brukes er nesten helt stille med en rullemotstand på bare omtrent 1% av lasten. Et lettbanesystem bringer sikkerhet, ergonomi og kvalitet til din bedrift. På de største banene bør man vurdere motorisert drift. Motorisert drift krever 400V, så om bygget kun har 230V, må de settes inn en 230V til 400V trafo. På skyvbare baner kan vi levere taljer som er 230V.

Vi kan levere systemer fra både Finske Erikkila (PROSYSTEM (klikk for PDF) og Tyske SWF Krantechnik (ProfileMaster PLUS (klikk for PDF).

Send oss en forespørsel om lettbane her

Lettbaner kan leveres som:

Enskinnebane
Enskinnebane med kurver
Vanlig travers
Travers med teleskop
Lavtbyggende travers
Vanlig travers i aluminium

 

Oppheng

PROSYSTEM og ProfileMaster PLUS lettbanesystemer kan brukes sammen med flere forskjellige typer av oppheng. Dette sikrer et enkel og fleksibelt system som kan brukes på flere forskjellige måter.

H-Bjelke oppheng

Oppheng for flatt tak

Oppheng for betongdrager

Sideoppheng

U-formet oppheng
Skråstilte oppheng

Distanseoppheng for H-bjelker
Distanseoppheng for flatt tak
Distanse sideoppheng

Skråstilte Distanseoppheng

Distanseoppheng for H-bjelker
 

 

Frittstående kraner

Erikkila frittstående lettbane

Send oss en forespørsel om frittstående kran her

Der det ikke er mulig å henge noe i taket eller på veggen, kan en frittstående kran være løsningen.
Frittstående lettbaner kan leveres i størrelser opp til 2000, og spenn opp til 8m.
En lettbane kan da leveres som både manuell, skyvbar, og med motordrift på alle bevegelser. På store spennvidder anbefaler vi alltid motorisert drift. Motorisert drift krever 400V, så dersom bygget kun har 230V, må de settes inn en 230V til 400V trafo. På skyvbare baner kan vi levere taljer som er 230V.

 

 

Andre kraner

Send oss en forespørsel om andre kraner her

COMALU, portabel utliggerkranCOMALU, portabel utliggerkran

Den flyttbare utliggerkranen COMALU er utmerket til bruk på vanskelig tilgjengelige plasser. Aluminiums ramme garanterer deg maksimal portabilitet og letter montering. Bagen (inkludert) gir teamet ditt til et ideelt verktøy for å komme i gang med arbeidet på stedet, raskt og effektivt.
COMALU Innhold i baggenAlle delene som utgjør COMALU er plassert i en eller to solide bagger beroende på type. Da basisversjonen kun består av tre elementer kan en enkelt person bære utliggerkran, montere på plass i holderen (basen) for så å utføre løftet på en trygg måte.

Den kan leveres med flere forskjellige holdere (baser, ikke inkludert) for forskjellig bruk, og den kan også leveres med forlenger for større løftehøyde.

COMALU kommer i størrelse 300 og 500kg, og kan også leveres med manuell vinsj.

 

Motorisert portalkran

  • Motorisert portalkranKapasitet fra 1 til 5 tonn
  • Lengde opp til 10m
  • Høyde under arm opp til 6m
  • Dreier rundet egen akse
  • 4 sikkerhetsbuffere for full stopp
  • Batteridrift som opsjon

Se video på Youtube her

 

Top